Puteți folosi ceaiul pentru a pierde în greutate?
Unele ceaiuri te pot ajuta să slăbești, dar ar trebui să facă parte dintr-un program cuprinzător de slăbire care include obiceiuri alimentare sănătoase și exerciții fizice. Unele ceaiuri din plante vă pot ajuta chiar să vă stimuleze metabolismul, dar veți dori să le evitați pe cele cu exces de cofeină.

Sassos spune că polifenolii găsiți în ceaiul verde te pot ajuta să slăbești prin creșterea metabolismului. De asemenea, ar putea da un impuls antrenamentului tău prin întârzierea apariției acidului lactic în mușchi.

Hidratarea
Bea o ceașcă de ceai în mod regulat vă poate ajuta să vă mențineți hidratat pe tot parcursul zilei, ceea ce poate ajuta la controlul apetitului. Acest lucru poate ajuta la prevenirea deshidratării, care este adesea confundată cu foamea și poate duce la mâncare sau gustări fără minte.

Ceaiul este, de asemenea, o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv potasiu și magneziu. Conține, de asemenea, acid folic, mangan și vitamina A. Atunci când sunt asociate cu o dietă echilibrată, aceste proprietăți sănătoase vă pot îmbunătăți sănătatea generală și vă pot sprijini eforturile de scădere în greutate.

S-a demonstrat că anumiți polifenoli din ceai, în special cei găsiți în ceaiul verde, negru, pu-erh și oolong, suprimă pofta de mâncare și măresc metabolismul. Aceste efecte pot duce la pierderea în greutate, în special atunci când înlocuiesc băuturile bogate în calorii, cum ar fi sucul sau sifonul.

Dacă vrei să bei un ceai cu conținut scăzut de calorii, alege soiuri neîndulcite. De asemenea, puteți adăuga ierburi și condimente în ceai pentru a îmbunătăți aroma și beneficiile pentru sănătate.

Ceaiul a fost folosit ca un remediu tradițional de secole pentru a trata simptomele răcelii și gripei, pentru a crește imunitatea, pentru a trata durerile de cap și pentru a promova somnul. Se crede că este eficient în tratarea unei game de afecțiuni, de la boli de inimă la diabet de tip 2 și cancer. Cercetările observaționale au asociat consumul de ceai cu un risc mai scăzut de deces prematur, boli de inimă și accident vascular cerebral, precum și cu o greutate corporală sănătoasă.

Efectele anti-obezitate ale polifenolilor din ceai par să fie mediate prin potența de inhibare a digestiei carbohidraților. Aceasta este urmată de reacții între carbohidrații nedigerați, polifenolii din ceai și microbiota intestinală care generează acizi grași cu lanț scurt care activează mecanismul de detectare a energiei (AMPK) și stimulează metabolismul grăsimilor. Aceste mecanisme sunt declanșate mai puternic de ceaiurile care au suferit fermentații (ceai negru, oolong și întunecat) decât ceaiul verde nefermentat.

Încorporarea ceaiului în rutina zilnică poate fi o modalitate excelentă de a reduce aportul de zahăr și de calorii și de a vă sprijini obiectivele de scădere în greutate. Cu toate acestea, este important să ne amintim că pierderea în greutate nu se va întâmpla într-o ceașcă de ceai și este necesară o abordare holistică a sănătății pentru a obține rezultate durabile și de durată.

Controlul apetitului
O ceașcă de ceai poate fi o modalitate delicioasă și ușoară de a satisface un stomac înfometat sau de a reduce dorința de gustări bogate în calorii. Prin înlocuirea băuturilor bogate în calorii, cum ar fi sucul și sucurile cu o ceașcă fierbinte de ceai, puteți reduce semnificativ caloriile consumate în fiecare zi. În plus, ceaiul poate suprima în mod natural pofta de mâncare și poate promova senzația de sațietate.

Ceaiul conține mai mulți compuși vegetali care s-au dovedit a avea proprietăți de suprimare a poftei de mâncare. Polifenolii și catechinele sunt doi dintre compușii care afectează hormonii care reglează foamea. Polifenolii și catechinele, în special, pot influența peptida de secreție YY(PYY), promovând senzația de plenitudine. Conținutul de cofeină al ceaiului poate, de asemenea, suprima pofta de mâncare și crește metabolismul.

Studiile pe animale și pe eprubete au descoperit că anumite tipuri de ceai pot preveni acumularea de grăsime și pot crește pierderea în greutate, în special în zona abdominală. Aceste ceaiuri se pot distinge prin concentrațiile lor mari în compusul vegetal EGCG. Se crede că acest compus inhibă creșterea celulelor adipoase și promovează descompunerea celulelor adipoase existente. Testele pe oameni au avut rezultate mixte. Într-un studiu, oamenii care au băut ceai verde au raportat că au o greutate corporală și o circumferință a taliei mai mici decât cei care nu au băut ceai verde, dar cercetătorii nu au putut determina dacă acest lucru se datorează EGCG sau altor factori.

Deși multe studii pe animale și eprubete au arătat că anumite tipuri de ceai pot ajuta la pierderea în greutate, ceaiul nu ar trebui să fie singura strategie folosită pentru a pierde în greutate. Pentru o pierdere în greutate sănătoasă și durabilă, este important să aveți o dietă echilibrată și o activitate fizică regulată. De asemenea, este important să practici o bună igienă a somnului, să mănânci atent și să mănânci cu atenție. În plus, este recomandat să alegeți ceaiuri fără cofeină dacă încercați să vă gestionați greutatea, deoarece prea multă cofeină poate provoca dureri de cap, anxietate și vă poate perturba somnul.

Energie
Ceaiul vă poate oferi energia de care aveți nevoie pentru a arde calorii toată ziua. Nu vă bazați pe ceai ca sursă principală de energie. Nu veți reuși să vă atingeți obiectivele de scădere în greutate dacă nu aveți o dietă echilibrată sau exerciții fizice.

Ceaiurile verzi și negre au o cantitate moderată de cofeină, care s-a dovedit că crește nivelul de energie și ajută la pierderea în greutate prin stimularea metabolismului și arderea grăsimilor. Cu toate acestea, cofeina din aceste tipuri de te deoarece poate interfera cu somnul, așa că cel mai bine este să le evitați seara sau chiar înainte de culcare.

Ceaiul alb nu conține cofeină și un flavonoid special numit epigalocatechin galat (EGCG). S-a demonstrat că acest puternic antioxidant suprimă grăsimea și stimulează metabolismul.

Toate tipurile de ceai provin din aceeași plantă, Camellia sinensis, dar modul în care sunt procesate le face ușor diferite. Ceaiurile precum ceaiurile oolong sau negre care nu sunt aburite trec printr-un proces chimic numit oxidare. Acest lucru le oferă o aromă mai bogată. Aceste ceaiuri conțin, de asemenea, cantități moderate de cofeină și o cantitate bună de nutrienți care stimulează metabolismul.

Pe lângă creșterea nivelului de energie și ajută la pierderea în greutate, antioxidanții din ceai pot ajuta, de asemenea, la creșterea imunității, la tratarea unor afecțiuni minore precum răceala și gripa, îmbunătățirea sănătății pielii, promovarea dinților și gingiilor sănătoase, reglarea tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății inimii. Mulți oameni au descoperit că anumite tipuri de ceai sunt la fel de eficiente ca și medicamentele fără prescripție medicală.

Fiind cel mai popular tip de ceai din lume, ceaiul verde și negru au fost creditați pentru a ajuta la susținerea pierderii în greutate. Aceste ceaiuri conțin cofeină, despre care se crede că crește metabolismul și arde grăsimile. Cu toate acestea, nu este recomandat să le folosiți ca singura modalitate de a obține o greutate sănătoasă. O combinație între o dietă bine echilibrată, activitate fizică regulată și obiceiuri alimentare conștiente va produce cele mai de succes rezultate. Cu toate acestea, numeroasele beneficii ale ceaiului fac din acesta o parte esențială a unei strategii de slăbire.

Pierdere în greutate
Ceaiul este a doua cea mai populară băutură din lume și este încărcat cu antioxidanți care promovează sănătatea. Ceaiul nu este o băutură miracolă de slăbit, dar câteva căni pe zi te pot ajuta să slăbești kilogramele în plus, stimulând metabolismul și ținându-ți foamea. În plus, înlocuirea băuturilor bogate în calorii, cum ar fi sifonul cu ceai, poate reduce sute de calorii din dieta ta.

În timp ce studiile pe animale și pe eprubete arată că anumiți compuși ai ceaiului, cum ar fi catechinele, pot accelera metabolismul grăsimilor și pot bloca formarea de noi celule adipoase, cercetarea umană este mai limitată. În plus, majoritatea studiilor folosesc extracte de ceai mai degrabă decât ceaiul preparat și au eșantioane de dimensiuni mici.

Din fericire, puteți obține cele mai multe dintre aceleași beneficii de la ceaiul preparat simplu și este adesea mai ieftin decât să cumpărați suplimente cu extract de ceai. Dar dacă vi se pare că gustul ceaiului simplu preparat este prea blând, încercați să adăugați puțin suc de lămâie. Este o sursă excelentă de vitamina C, care poate sprijini stabilizarea zahărului din sânge și poate ajuta la pierderea în greutate.

Metoda de preparare a berii contează și ea, așa că luați în considerare încercarea berii la rece, care poate produce o versiune mai puțin cofeinizată a băuturii. De asemenea, puteți infuza apa într-o pungă resigibilă și o puteți pune la frigider peste noapte pentru a face o ceașcă de ceai delicioasă dimineața.

Matcha este un ceai verde, pudră, cultivat la umbră. Procesul păstrează mai mulți aminoacizi și antioxidanți în frunze. Acest lucru are ca rezultat un ceai mai blând, cu o nutriție mai mare decât cea verde tradițională.

Toate tipurile de ceai sunt făcute din aceeași plantă, Camellia sinensis, dar modul în care sunt procesate le poate afecta valoarea nutritivă. Ceaiul negru suferă mai multă oxidare, comparativ cu ceaiurile verzi sau albe. Este adesea vândut ca ceai pentru micul dejun datorită aromei sale puternice și a capacității de a fi savurat cu lapte și zahăr. Studiile observaționale arată că consumul a două sau mai multe căni de ceai negru zilnic reduce riscul de boli de inimă, diabet și obezitate, dar lipsesc dovezi directe. De fapt, un studiu recent sugerează că polifenolii din ceaiul negru (care inhibă enzimele care descompun grăsimile) interferează cu un pas metabolic cheie care este necesar pentru absorbția grăsimilor.

De